Friday, November 2, 2018

Lipp


Lipp (Odrakunn, Eesti) pdl 0,33 l. alc 6,0 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "IPA" ja hinnang pole veel välja kujunenud, untapped ütleb "IPA - American" ja hinnangut samuti veel pole.

Tootjainfo: "Malemängus on lipul väga tähtis osa ning võib anda vaenlasele olulise löögi. Lipp on üks tõsine IPA. Samas piiratud alkoholi osa jätab alles piisavalt mõtlemisruumi.
IBU 60"

Väike lihtne pudel, sildil vastav malend. Valge vaht täidab pool klaasi ja püsib päris kaua. Õlle värvus - hämuselt oranž. Aroom on magusakas ja vägagi värske, kui kuigi AIPA'le omaseid mõrkjas-puuviljaseid noote ei ole tunda.

Esmamekk on keskmisest veidi raskema kehaga ja vastupidiselt lõhnale VÄGA intensiivne, hapukas-mõrkjas-magusakas surve keeleotsale jätab hea mulje. Keskmaitse jätkab üsna samal lainel, lisandub ainult samavõrra VÄGA tugev raudne-metalne hapukas surve. Lõppmaitse kihiseb ülemäärase karboga suus ja ninas, mõrkjas-hapukas kore ja vaigune maitsekuhjatis ulatub aga suulaest kaugelt kõrgemale. Järelmekk ... ausalt öeldes hakkab see ülevõlli, kuid samas igavapoolne ühetaoline maitsesurve veidi häirima - nagu oleks üheroomikuline traktor mööda keelt sõitmas.

Keskmisest raskema kehaga, ülemäära karboniseerunud ja kuivapoolse paletiga, hapukas-mõrkjas-hapukas-mõrkjas-vürtsikas-hapukas-mõrkja buketiga vastuoluline rüübe. Leebelt värske lõhna taha peitub rohmakas ja monoliitne maitsekamakas, mis katab keele ühtse ja robustsevõitu kihiga, laskmata tunda mingeid muutusi või mängulisi elemente. Tasakaalust väljas jook.
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment