Monday, November 26, 2018

Tsipa IPA


Tsipa IPA (Sulu, Eesti) pdl 0,33 l. alc 5,2 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "IPA" ja hinnang pole veel välja kujunenud. Untappd ütleb "IPA - International" ja hinnang pole samuti välja kujunenud

Tootjainfo: "Koostisosad: odralinnased, kaerahelbed, humalad, vesi, pärm, sidrun, laim, greip ja apelsin"

Väike lihtne pudel, omapärase lõikega helesinisel sildil domineerib tootjanimi, mis ei ole väga hea mõte. Vaht kipub pudelist hooga väljuma - värske kraami kohta pole see hea märk! Kollane vaht täidab 90% klaasist, kuid pole kuigi püsiv. õlle värvus - tugevalt ja kihiliselt pilvine ning kollakaspruun.

Aroom on VÄGA tugevalt tsitruseline, värskeltkooritud laimikoor domineerib siiski muude tegelaste üle, meenutades lausa kafiirlaimi lehti.

Esmamekk on keskmise kehaga ja mõrkjas-magusakas. Keskmaitse muutub jõuliselt tsitruseliseks ja veidi vürtsikaks. Lõppmaitse ajal muutub suutunnetus lamedaks, kogu karbo on õllest lahkunud, kuigi maitse ise on täiesti OK, meenutades apelsinikoore tõmmist. Järelmekk on hapukas ja greibine.

Keskmise kehaga, alakarboniseerunud paletiga, mõrkjas-magusakas-vürtsikas-hapuka buketiga hea taseme rüübe. Karbo-probleem rikub suurepärase mõtte - teha tsitruselist IPA't - paraku suuresti ära.
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment