Thursday, November 22, 2018

Ginger Brett IPA


Ginger Brett IPA (Mikkeller, Taani) pdl 0,33 l. alc 6,9 % Ratebeeri liigimääratlus: "IPA" ja hinnang 66 punkti. Untappd ütleb: "IPA - Belgian" ja 3,49.

Tootjainfo: "IPA brewed with ginger and fermented with brettanomyces"

Väike lihtne pudel, tuhmides värvides sildil ingverijuurikas ja tagurpidi Mikkellerimehike. Valge vaht täidab üle poole klaasist ja püsib väga kaua. Õlle värvus - kirkalt kuldne. Aroom meenutab suhkrustatud ingverit - magus ja vürtsikas ja mitte kuigi erk, pigem tuhmipoolne. 

Esmamekk on keskmise kehaga ja vürtsikas-magusakas. Keskmaitse muutub mõrkjamaks ja ingverilikumaks, kuid jällegi on see pigem kuivatatud ingver, mitte värskelt lõigatud-riivitud variant. Lõppmaitses tasakaalustab mõrkjas-vürtsikat peatooni magusakas, karamelline mekk, nii et alguses kummalisena tundunud untappd'i liigimääratlus "belgian IPA" tundub isegi kohane olevat. Järelmekk on mõrkjas-magusakas, vähese hapuka greibise kõrvalnoodiga, põhitooniks jääb aga tuhm mõrkjas-vürtsikas õhetus.

Keskmisest veidi raskema kehaga, mõõdukalt karboniseerunud paletiga, vürtsikas-magusakas-mõrkjas-vürtsikas-mõrkjas-hapukas-magusakas-mõrkjas-vürtsika buketiga veidravõitu rüübe. Ingveriõllesid on ju proovitud palju, enamik on olnud ehedamat-särtskamalt ingveri nägu. See jook siin on aga tuhm ja mõrkjas, samas bretti vürtsikas olek haakub ingveri enda proofiliga ju kenasti. Ei oska seda ei heaks ega halvaks arvata, aga vähemalt huvitav on ta küll.
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment