Thursday, November 15, 2018

Stoudöör (2018)

Pruulmeister tõi vanale Gambrinusele proovida jooki, mida sai proovitud ja kirjeldatud enam-vähem täpselt aasta tagasi. Vaatame mis siis aastaga muutunud on.

Esimene asi mis torkab silma - kuigi sildil on kuupäevaks 12/2017, siis nüüd on kanguseks 13,5 %vol, samas kui eelmisel aastal 12 %vol.

Tumepruuni vahtu on seekord olemas ja püsimas - mitte küll väga, kuid eelmine kord oli see suisa olematu.

Aroomis on vanilje taandunud õrnaks võbeluseks, kuid MÕRUŠOKOLAAD on saavutanud monumentaalse suuruse. Selline 80-90% kakaosisaldusega, veidi hapukalt immitsev kolossaalne šokolaad, mille ainuüksi lõhnal on ergutav ja õnnestav toime.

Maitse. Vaata nüüd tahaks küll korra toast välja minna otse lumehange, ahmida endasse sisse värskust ja kargust ning siis uuesti proovida. Umbes nagu sauna vahele lumme karata. Sest see raisk on VÄGEV JA HEA! Fenomenaalshelt heash tashakaalush. Raskekaallane. Sumotagurlane. Shokolaadihiiglane. Gigantne. Shoko-moko-liköör. Jah alkohol on mõistagi tunda, kuid sellisel pehmel moel nagu küünised kassikäpas ... et sa oled teadlik, kuid õnnelik :)

Kokkuvõtteks - see jook on aastaga kasvanud. Kui eelmine kord sai öeldud "GENIAALNE MEGARÜÜBE", siis nüüd peaks siis ilmselt GIGARÜÜBE ütlema?
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment