Friday, November 23, 2018

Sume Mezcal BA


Sume Mezcal BA (Pühaste, Eesti) Pühaste keldrist kaasa ostetud purk, alc 9,0%vol. Ratebeer ei tunne seda jooki. Untappd ütleb: "IPA - Imperial / Double" ja hinnang poe samuti välja kujunenud.

Tootjainfo: "Mezcal barrel aged Double Dry Hopped Double IPA"

Kreemika varjundiga vaht täidab pool klaasi ja püsib vägagi kaua, haakudes ka mingil määral klaasiseintele. Õlle värvus - kirkalt kollakaspruun. 

Aroom on väga huvitav. Kuna vana Gambrinus pole kordagi mezcal'it proovinud, siis ei oska seda otse ära tunda ... vihje mingile sugulusele tequilaga ei aita ka kuigi palju edasi. Aga igatahes on siin mõnusad kolm kihti: kõigepealt tihke linnaseline magusapoolne põhi, siis puuvijasema otsa humalate värsku ning siis selline veidi vaigune tasand, mis oletatavasti tuleb agaavist?

Esmamekk on raskepoolse kehaga ja rõhket mõrkjas-magusakas. Keskmaitse ... hummmm ... kuivatatud ananass, mida on kastetud maasikalikööri sisse ja siis kergelt veeretatud kadaokastes? Jubbbbe värske ja klirisev ja undav nagu tuuletõmme kristall-lühtrite ripatsite vahel.
Lõppmaitse. Papaia. Papaia ja ananassi konserv litšimarjadega. Troopiline vaik. No miski asi kindlasti ajab troopikas ka kadakavaiku välja, kas ei?

Järelmekk. Hurmaa. Jäätunud hurmaast lõigatud viilakas, millele piserdatud seedriseemnete tolmu. Kristalne. Tärisev.

MEGA! Oi see asi on siin kummastavalt kütkestav nagu Jääkuninganna suudlus. Täiesti hämmastav, kuidas suudab tegelikult üsna paksu magusa linnasepõhja peale rajatud jook mõjuda nagu kristallpalee, mis on ehitatud jäätunud troopilistest viljadest. 
---
pit isetehtud

No comments:

Post a Comment