Friday, November 23, 2018

Nait


Nait (Mäepea, Eesti) pdl 0,33 l. alc 6,5 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Porter" ja hinnang pole veel välja kujunenud. Untappd ütleb: "Porter - Other" ja hinnang pole samuti välja kujunenud

Tootjainfo: "koostisosad: vesi, odralinnased, kaeralinnased, humal, pärm"

Väike lihtne pudel, sildil keegi kakuline. Kreemikas-pruunakas vaht täidab 3/4 klaasistja püsib üsna kaua. Õlle värvus - kirkalt sügav-tume-punane. Aroom on nõrk, veidi hapukas.

Esmamekk on keskmise kehaga ja kuidagi karmilt magusakas-hapukas. Keskmaitse jätkab samasugusel ülevõimendatul tasemel, sellist hapukat, pohladele-pihlakaile omasel mõrkjas-hapul ja rauarohkel toonil. Lõppmaitse meenutab kuivatatud-pruunistatud maasikaid, mida on ristatud jõhvikatega ning pikalt hoitud vasest kausis. Järelmekk on karmilt ja kuivalt rauane, keelt parkiv, kuiv ja kerget kohvine.

Keskmise kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja kuivavõitu paletiga, magusakas-hapukas-mõrkjas-hapuka buketiga vastuoluline rüübe. Ühest küljest on ta ju meeldiv ja meeldejääv oma ootamatus metalses karguses. Teisalt ... porter ... nohma'itea ... omamoodi modifitseeritud ja võimendatud inglisepärane variant ehk? Samas piparkookide kõrvale oleks täitsa kena pakkuda küll.
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment