Saturday, November 17, 2018

Drink'In Yuzu Berliner


Drink'In Yuzu Berliner (Mikkeller, Taani) prk 0,33 l. alc 2,7% Ratebeeri liigimääratlus: "Berliner Weisse" ja hinnang 77 punkti. Untappd ütleb: "Sour - Berliner Weisse" ja 3,58.

Tootjainfot pole leida.

Väike purk, Drink'in seeria tavakujundus. Erkvalge vaht täidab 2/3 klaasist ja püsib väga korralikult, haakudes ka tiheda vahupitsina klaasiseintele. Õlle värvus - kahkjalt helekollane. Aroomis on nii berlineri enda piimast haput nooti kui ka veidi kirbelt-eksootiliselt puuviljane/tsitruselist mahasust.

Esmamekk on kerge kehaga ja üsna teravalt hapu. Keskmaitses on askorbiinapppelist särinat ja mandariinikoore mõrkjust. Järelmekis kaldub see mõrkjas-hapukus juba veidi vängesse-kirbesse külge. Järelmekk leevendab pilti, tuues esile linnaselist magusamat pehmust. 

Väga kerge kehaga, tugevalt karboniseerunud ja kuiva paletiga, hapu-mõrkjas-hapu-vürtsikas-hapu-magusaka buketiga ülevõllikas. See jook paneb silmi kissitama! Üks berliner ei peaks NIII hapu olema, kuid ehk tuleb see siis yuzu'dest? Aga lõpptulemus on vägagi võluv - nii lahja joogi kohta on siin maitset nii mis mürtsub, klaar ja kohisev ja ülemõistuse värskendav igatahes!
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment