Thursday, November 15, 2018

I'm a Prick!


I'm a Prick! (Uncle Brew, Eesti) pdl 0,33 l. alc 3,2 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Berliner Weisse" ja hinnang pole veel välja kujunenud. Untappd ütleb: "Sour - Berliner Weisse" ja hinnang on 3,86

Tootjainfo: "Sour and refreshing Berliner Weisse is brewed with cactus fruit to create the perfect balanced easy drinking beer with a pleasant fruitiness.
IBU 7"

Väike lihtne pudel, sildil pruulikoja tunnusvanamees kaktuseviljadega. Sentimeetrine valge vahukiht kaob kohinal ja kiirelt. Õlle värvus - kirkalt kuldne. Aroom on hapukas, piimane, veidi soolakas ja röstitud kaerahelveste laadselt magusakas. 

Esmamekk on kerge kehaga ja hapukas. Keskmaitse on hapukas-magusakas, jällegi röstitud kaerahalbeid või müslit meenutav, seda tajunihet soodustab hapukas jogurtine alatoon. Lõppmaitse on hapukas ja veidi mõrkjas, kusjuures nüüd on ka kaktusevilja enda mage-hapukat mekki tunda. Järelmekk jääb ikka samale hapule toonile, muutudes päris lõpuks üsna kuivaks ja keelekülgi parkivaks.

Kerge kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja kuivapoolse paletiga, hapukas-magusakas-hapukas-mõrkjas-hapuka buketiga VÄGA hea taseme rüübe. Kaktusevilja kasutamine on omamoodi julge samm, sest kuna viljal endal väga selgelt-jõuliselt tuntavat maitset pole, siis pole oodata, et õlle mekkija tõstaks kiitvalt näpu taeva poole. Kuid igatahes mahlane ja karge suutäis on siin klaasis ikka, selline hommikune ja elustav.
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment