Friday, November 30, 2018

Nelson the Greeter


Nelson the Greeter (Port brwing, USA) prk 0,473 l. alc 6,0%vol. Ratebeeri liigimääratlus "IPA" ja hinnang 90 punkti. Untappd ütleb "IPA - American" ja 3,64 punkti

Tootjainfo: "It is an IPA that celebrates the mayor of the “clothing optional” Black Beach in Torrey Pines San Diego county. This beer also celebrates Nelson Sauvin hops from New Zealand.
IBU 70"

Keskmist kasvu purk, sildil on ... ummm ... eee ... liputaja? :) Kollaka varjundiga vaht täidab üle poole klaasist ja püsib märkimisväärselt kaua. Õlle värvus - kirkalt täiskuldne. Aroom - meeldiv segu karamellist, eile mahaniidetud loduheinamaa närbuvast putkedesegusest heinast ja tihakesest kaua päikese käes kuumenenud vaigust.

Esmamekk on keskmise kehaga ja mõrkjas. Keskmaitse on jõuliselt mõrkjas-magusakas, ilusate ent surnud humalate surnuaed. Lõppmaitse viskab sisse hapukamat, veinist nooti, mis on selle humala tunnusjoon. Järelmekk on magusakas, karamelline ja mõnusalt vürtsikas.

Keskmisest krübe raskema kehaga, mõõdukat karboniseerunud paletiga, mõrkjas-magusakas-mõrkjas-hapukas-magusakas-vürtsika buketiga kahetine rüübe. Ühest küljest saad sa ju aru, KUI ilus võis see õlu olla oma värskuse noorushetkil. Teisalt on see aga kurb, vaadata ja mekkida sellist närbunud rõõmu. Aga hea on ta siiani.
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment