Tuesday, November 6, 2018

Uku


Uku (Tanker, Eesti) pdl 0,33 l. alc 11,5 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: „Specialty Grain“ ja hinnang pole välja kujunenud. Untappd ütleb "Rye Wine" ja hinnang pole samuti veel välja kujunenud

Tootjainfo: "Rye wine
Collaboration with Bear Bones Beer
IBU 35"

Mustas karbis, millega Tanker tähistab oma "black pearl series" õllesid, peitub väike lihtne pudel, mille sildil leidub ... karuskelette :) Kork avaneb ilma  vähimagi sutsakata ning vahtu õlle pinnale praktiliselt ei teki. Õlle värvus - tihkelt ja liimjalt-likööriselt punane. 

Aroom on tihke, magusakas ja liköörine ... kuid huvitaval kombel praktiliselt üldse ei meenuta leiba. Kuivatatud musti ja punaseid marju, nagu nt murakaid, muulukaid, pihlakaid, sõstraid jne leiab siit küll, aga no leiba ... no väga hea fantaasia korral ehk magusa sepiku kuivikuid.

Esmamekk on raskepoolse kehaga ja magusakas, liköörine, veidi veniv, tsibaruke keeleotsa kallal näksiv, marjane ja soe. Keskmaitse ... aaaa ... siin on nüüd siis rukis olemas mis olemas! Rukkiliköör? Ei tea kas selline asi on olemas, kuid praegu meenutab see küll rukki-pihlakalikööri. Sellist sooja ja mõnusat ja pika õhtuse vestluse järgi lõhnavat klaasikest, mida tinistaks mõnuga ja seltskonnas.

Lõppmaitse on tihe, ploomide, kreegikompoti, pihlakanastoika ja paradiisiõunte kompoti segu portveiniga. Selline pikk vestlus kasvab üle hommikuahetuses tehtud filosoofilisteks eksirännakuteks. Järelmekk liigitub rosinatega ja nelgiga leivasupi XXX versiooniks, selliseks täiskasvanute maiuseks, mis pole päris maius, aga väga täiskasvanud. 

Tanker-raske kehaga, alakarboniseerunud ja õlise paletiga, magusakas-mõrkjas-magusakas-hapukas-vürtsikas-mõrkjas-magusakas-vürtsikas-magusakas-mõrkja buketiga Megatasandi rüübe. Rukkiveinina on sellel joogil küll väikeseid puuduseid - eelkõige lõhna ja karbo osas - kuid üleüldise maitsekülluse osas on tegu täiesti tõsise dessertõllega selle sõna raskes ja kauamängivas võtmes.
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment