Monday, November 19, 2018

Pinot People


Pinot People (Mikkeller, Taani) pdl 0,33 l. alc 6,7% Ratebeeri liigimääratlus: "IPA - Hazy / New England" ja hinnang pole veel välja kujunenud. Untappd ütleb: "IPA - New England" ja 3,71.

Tootjainfo: "New England Style IPA brewed with Hunn Pinot Juice"

Muuseas tagasildil on kirjas, et seda viinamarjamahla on lisatud 2%. Ausalt öeldes tekitab siiralt imestust - kas nii väikesel kogusel peaks mingi mõju olema?

Väike lihtne pudel, sildil mitmed kätega vehklevad Mikkelleri mehikesed. Valge sõrmepaksune vahukiht pole püsiv. Õlle värvus - häguselt kollane. Aroom on magusakas-kirbelt puuviljane ja mahlane ... noh nagu NEIPA peabki olema.

Esmamekk on keskmise kehaga ja kirbevõitu mõrkjas-hapukas. Keskmaitse muutub magusapoolsemaks, kirbus maheneb veidi. Lõppmaitses suhu lahmavat mahlasust võib ilmselt viinamarja arvele kirjutada, kuid kuna ei oska sellele viinamarjasordile näppu peale panna, siis pole ka asjas kindel. Järelmekk on kribedalt magusakas-hapukas, vürtsikas ja väga kosutav.

Keskmise kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja kuivapoolse paletiga, mõrkjas-hapukas-magusakas-hapukas-vürtsikas-mõrkjas-hapukas-magusakas-vürtsika buketiga Übertaseme rüübe. NEIPA väga stiilipuhas esindaja, häguse näo ja mahlase teoga ... nii et kuigi see stiil pole kaugeltki vana Gambrinuse lemmik, tuleb jooki kiita.
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment