Monday, November 22, 2021

Bière Darbyste

Bière Darbyste (Blaugies, Belgia) pdl 0,75 l. alc 5,8 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Traditional Ale - Other" ja hinnang 83 punkti. Untappd ütleb: "Farmhouse Ale - Saison" ja 3,59 punkti.

Tootjainfo: "Ale brewed with fig juice. A traditional style named for John Darby, preacher of temperance whose parishioners were oddly moved by a "soft drink" they insisted was just fig juice..."

Kuna eile avastasin üllatusega, kui erinev suutis olla sama tootja üks saison viie aasta tagusest kogemusest, siis otsustasin ka teise ära proovida. Viie aasta tagune kirjeldus siin.

Vahtu on seekord kõvasti rohkem, jätkates pudelist väljaronimist pikalt ja visalt. Aroomis pole seda viigimarjalikkust mis oli eelmine kord, kuid sama vürtsikas ja ahvatlev on see aroom ikkagi. Maitsepilt - ohhhh see on imeliselt imetoredalt imeline - õhuline, kerge, vürtsika, hapukas, karge ja kihisev.

Vana Gambrinuse armastus saisoni kui õllestiili vastu sai jälle kinnitust koos ühe uue tõdemusega, et KUI erinevad nad olla oskavad. Selle konkreetse õlle puhul kasutatud viigimarjalisand muudab niigi ülevalt pitsilise-kihistava-kahiseva maitsepildi MEGA-MEGA'ks
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment