Friday, November 12, 2021

Budvar Tmavy Ležak

Budvar Tmavy Ležak (Budějovický Budvar, Tšehhi) pdl 0,5 l. alc 4,7 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Dark Lager - Dunkel / Tmavý" ja hinnang 47 punkti. Untappd ütleb: "Lager - Euro Dark" ja 3,29 punkti
Tootjainfo: "Czechvar in North America.

The premium dark lager has complemented Budweiser Budvar Brewery’s traditional product range. It is brewed in the same way as the premium pale lager, using first-class Saaz hops, Moravian malt, water drawn from 300-metre deep artesian wells and three types of special colour malted barley: Munich, caramel and roasted.
The beer is characterised by a distinctly dark colour, a dry and mildly bitter caramel flavour without any dominant sweetness and a delicious aroma of roasted malt.
IBU 24"

See pole omaette kirjeldus, vaid võrdlus teismoodi väljanägeva ja ligilähedase nimega õllega Budweiser B: Dark. Lihtsalt huvitav on teada saada, kas see on üks ja seesama õlu teise pudeli ja sildiga või mitte. Vahtu on rohkem, õlle värv pooltooni tumedam, aroom intensiivsem ja leivasem. Maitsepilt erinev samamoodi nüanssides, olles magusam, karamellisem ja väkese kohvinoodiga, mida eelmisel õllel ei osanud tähele panna. 

Selleks et kategooriliselt väita, peaks neid kahte õlut jooma kõrvuti, kuid ligi pooleaastase pausi järel ning jooki oma eelmise kirjeldusega võrreldes väidab vana Gambrinus, et Budvar Tmavy Ležak ja Budweiser B: Dark on lähedased, kuid mitte identsed õlled. Mis nüüd selle arvamusega peale hakata? :)
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment