Tuesday, November 9, 2021

Rubus

Rubus (Nöösker, Eesti) pdl 0,5 l. alc 11,7 %vol. RB ei tunne seda jooki. Untappd ütleb: "Homebrew, Mead - Melomel" ja hinnang pole välja kujunenud
Tootjainfo: "Vaarikatega pruulitud mõdu

Glen Ample vaarikad selle mõdu sees on Puurmani kandist pärit. Lisaks annavad oma panuse Ameerika keskmise röstiga tammelaastud. Kõik suhkrud käärimiseks tulid MöMesi metsikust ökomeest. Mõnusalt marjane rüübe."

Keskmist kasvu pudel, tehniline, ehkki informatiivne sildikujundus. Vahtu tekib, aga minimaalselt. Joogi värvus - kirkalt ja erksalt tugevroosa :)

Aroom on meeliselt meelitav. Mõdu mõnusalt kõditav- hapu põhi. Vaarikate magus kodune mahlasus. Tamme mõrkjas-vaniljene kuiv konkreetsus.

Esmamekk on keskmisest raskema kehaga ja magus-hapu, keeleotsa tirritav ja joomakutsuv. Keskmaitse muutuv kuivaks, hapuks ja keelekülgi torkivalt raskepäraseks. Lõppmaitse - kuiv nagu tammelaud, samas ka vaniljeselt magus ja huvitaval kombel väikest kaneelist mõrkjust sisaldav. Järelmekk - veidi ootamatult keelel kihisev, kuiv ja mõrumagus, happelise marjase raamistusega.

Raskepoolse kehaga, vähekarboniseerunud ja kuiva paletiga, magus-hapu-mõrkjas-vürtsikas-mõrkjas-magusa-hapu buketiga VÄGA hea taseme rüübe. Lihtsalt väga hea ja kuiv mõdu, millel lubatud lisandid on ju kenasti tunda ja puha ... no aga midagi kilkamapanevalt erilist siin ka pole. Hästi tehtud, kuid lihtsalt ootuspärane melomel.
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment