Thursday, November 25, 2021

Blend of Days

Blend of Days (Anderson's, Eesti) pdl 0,75 l. alc 7,9 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Sour / Wild Beer - Flavored" ja hinnang pole veel välja kujunenud. Untappd ütleb: "Wild Ale - Other" ja hinnang pole samuti veel välja kujunenud.

Tootjainfo: "A mix blend of sour ipa and berliner-weisse with blackcurrants, aged 2 years in mixed culture oak wood barrels to create unique experience and layers of flavor. Slightly acidic yet fruity aroma gives the beer very unique outlook for the upcoming flavor. The palate brings a company of fruity tartness, balanced by slight acidity and strong oak character. The finish is packed with lingering sourness combined with sweetness, which is held together by the dryness of wooden oak barrel."

Suur pudel, pruulikoja tunnustlik seekord kaootilis-troopilisel foonil. Sõrmepaksune kollane vaht pole püsiv. Õlle värvus - hämuselt oranž.

Aroom - hapu värskus paitab nina juba kork-korgi väljapunnimise hetkest saadik. Lähemalt nuuskides muutub see hapu täidlasemaks ja magusamaks, siin leidub nii tikreid kui kuldset kiivit, punaseid sõstraid kui veidike rabarberit, sügishoonikuid kui kuivatatud maasikaid. 

Esmamekk on keskmise kehaga ja hapu. Keskmaitse muutub puidusemaks, mõrkjamaks, kuivemaks ja ka happelisemaks. Lõppmaitses kõditab keelekülge veiniäädikane karge kuivus, keele keskosas seguneb aga magus-hapu laim ja mõrkjas-hapu greip. Järelmekis on tunda tammist ümarust ja pehmust, millega võistleb kuiv ja veidi metalline kargus.

Keskmisest tripsu jõulisema kehaga, vähekarboniseerunud ja vägagi kuiva paletiga, hapu-mõrkjas-hapu-magusakas-mõrkjas-hapu buketiga Übertaseme rüübe. Väga hästi tasakaalus, väga lihtsasti joodav ... ainult et sisu ja hinna tasakaal pole paigas.
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment