Tuesday, November 16, 2021

Ourison

Ourison (Tired Hands, US) pdl 0,75 l. alc 4,8 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Saison / Farmhouse / Grisette" ja hinnang 99 punkti!!! Untappd ütleb: "Farmhouse Ale - Saison" ja 4,15 punkti.

Tootjainfo: "Ourison represents the progression and evolution of our Saison fermentation program. Ourison is Our Saison, SaisonHands, left to condition in oak and then allowed to fully express itself via a lengthy bottle conditioning period. The end result is a highly refined snappy and pungent Saison that, I feel, is one of the most simplistic and exciting iterations of Saison that we have ever produced."

Kopsakas pudel, sildil naeratav kuu-kolp? Kollakas vaht täidab pool klaasist, kuid on hõre ja püsimatu. Õlle värvus - hämuselt kollane. 

Aroom - ooooo see on värskus ise! Hapukas-mineraalne-värske-karge-happeline-magus-kerge. Õunamahl, kiivid, teeseenejook, pergamot ja huvitaval kombel ka aaloe! Supermeelitav lõhnapilt, mida täiendab vaniljene tamm. 

Esmamekk on kerge kehaga, hapu ja kuiv. Keskmaitse - valge veini äädikas marineerunud metsõunakompott! Lõppmaitse - pergamoti mahlane viil kastetud rauapuru sisse? :) Lõpppppp kui kuiv, metalne ja väävline-mineraalne. Järelmekk - hapukas-mõrkjas, laimise ja pirnikompotise magus-hapu mahlasusega.

MEGA! Jah, belgia-pärast saisoni jahtides võid sa võpatada, saades keelele midagi niiiii kaikuvalt kuiva ja mineraalset, kuid USA-päraselt üks superilgeltkolelahe saison nii välja näebki! See kraam satub õllede koordinaat-teljestikul kuhugi mõistete saison / lambic / wild ale kolmnurka ... aga see on üks äraütlemata mõnus ja kargusest kajav kolmnurk.
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment