Sunday, November 28, 2021

Double Or Nothing

Double Or Nothing (nanoPruul, Eesti) pdl 0,33 l. alc 10,0 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Bock - Doppelbock" ja hinnang pole veel välja kujunenud. Untappd ütleb: "Bock - Doppelbock" ja hinnang 3,73 punkti.

Tootjainfo: "NanoPruul limited edition. Aged in Cognac barrels
IBU 20"

Väike lihtne pudel, sildil sarvekeerud. Korgi vahatamiseks on kahjuks kasutatud pitserivaha, mida on väga ebamugav maha võtta ja tükikeste sattumine pudelisse on praktiliselt vältimatu. Sentimeetrine kollane vahukiht pole püsiv. Õlle värvus - kirkalt tume punakaspruun. 

Aroomis domineerib brändi. Ja puit. Ja karamell. Ja röst. Nohhhh ja selle taga on ilmselt bock ise kah, aga selliselt tagasihoidlikult.

Esmamekk on raske ja metalne ja puidune. Magus-hapukas ja kuiv. Bockist seda ei ootaks, küll aga brändi ja tamme koosmõjust.

Keskmaitse - tubakas ja brändi ja bock. Pihlkakad ja karamell ja röstpähklid. Jah, ta ikkagi on bock.

Lõppmaitse - tamm ja vask ja tuhk. Hapukas-magus, melassine ja pohlane. Omamoodi vänge, aga seda mitte alkoholises-torkivas, vaid lihtsalt maitse-pedaal-on-põhjas võtmes

Järelmekk. Kuiv. Tamm. Raud. Vaskmünt. Pihlaka-murakanastoika.

Ülevõllikas. Liiga-kaua-vaadikas. Õilsast doppel-bockist on suisa sutsu kahju. Ta võitles mis jaksas, aga brändivaat on tugevam. Muljetavaldav, seda küll, seda enam et selle koja esimene vaadihoidis.
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment