Friday, March 3, 2023

Cognac Barrel

Cognac Barrel (La Débauche, Prantsusmaa) pdl 0,33 l. alc 9,5 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Barley Wine / Wheat Wine / Rye Wine" ja hinnang 95 punkti! Untappd ütleb: "Barleywine - American" ja hinnang 3,69

Tootjainfo (läbi guugeltõlke): "The Cognac Barrel is an amber type, made with cognac barrel wood and French hops (cocorico!). The nose is woody and the color Havana and for the taste... its 9.5% vol. won't leave you cold!"

Väike pudel, narkojoobeline sidlikujundus. Tumekollane vaht täidab üle poole klaasist ja püsib päris kaua. Õlle värvus - kirkalt hibiskuspunane. Aroom on ebamääraselt magus, meenutades ehk mesilasvaha või pikalt tühjana seisnud mesilastaru.

Esmamekk on keskmisest raskema kehaga ja mõru-magusakas ning veidi keeleotsa ahistav. Keskmaitse - mõru-magus ja kreegiselt hapukas. Lõppmaitse muutub magusamaks, täidlasemaks, veidi õliseks, puidu ja isegi tammetõru mõrkjusega kuivapoolseks. Järelmekk - konjaki magus põhi, odraveini veidi õunane hapukus, tugev puidune mõrkjus, õige pisut kõrbema läinud suhkrukaramell.

Raskepoolse kehaga, vähekarboniseerunud ja õlija ning samas ka kummastavalt kuivapoolse paletiga, mõru-magusakas-mõru-magus-hapukas-vürtsikas-magusakas-mõru buketiga HEA taseme rüübe. Ameerikapärane odravein on see kahtlemata, konjakivaadi puudutus on ka olemas, aga midagi vaimustavat siin ka ei leidu.
---
väga väikeses koguses saadaval Gambrinuses
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment