Friday, March 24, 2023

Grodziska White IPA

Grodziska White IPA (Grodzisk, Poola) pdl 0,5 l. alc 6,0 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "IPA - White" ja hinnang 89 punkti. Untappd: "IPA - White / Wheat" ja 3,56 punkti

Tootjainfo (guugeltõlke kaudu): "We hopped the Grodzisk White IPA cold, reaching for German Hallertau Blanc, American Equinox and Japanese Sorachi Ace. This cosmopolitan composition of hops builds a citrus-tropical beer profile and brings fruity-floral threads. We added Sencha Earl Gray tea leaves at the end of fermentation, enriching our White IPA with a tea note with a hint of bergamot."

Keskmist kasvu pudel, linnaskeemiline sildikujundus. Valge vaht täidab pool klaasist ja püsib väga kaua. Õlle värvus - kirkalt heledapoolne kollane. Aroomis on Earl Gray olemas küll, ehkki leebel moel.

Esmamekk on keskmise kehaga ja hapukas-mõrkjas. Keskmaitse - mõrkjas pool tugevneb koos tuntava parkiva tee efektiga. Lõppmaitse lisab hapukas-magusat nisust sepikut, aga sinna taha hakkab kogunema ka vürtsi. Järelmekk - mõru ja hapukas, teemaitse muutub üha võimsamaks ja vürtsikas pool muudab pildi säravamaks.

Keskmise kehaga, mõõdukalt karboniseerund ja kuivapoolse paletiga, hapukas-mõrkjas-magusakas-mõru-hapukas-vürtsika buketiga VÄGA hea taseme rüübe. Tee-õllena veenab ta isegi päris kenasti, IPA'na mitte ehk nii väga, nisu on jällegi tublisti tunda. Nii et üks ponks tükk õlut!
---
pisut saadaval Gambrinuses
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment