Saturday, March 11, 2023

Lummus

Lummus (Pühaste, Eesti) prk 0,33 l. alc 6,5 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Stout - Milk / Sweet" ja hinnang pole veel välja kujunenud. Untappd stiilimääratlus: "Stout - Imperial / Double Milk" ja hinnang 3,95 punkti

Toojainfo: "Imperial stout brewed with cocoa and milk sugar"

Väike purk, sildikujundus meenutav sama koja Vulina silti, ainult et tumedates toonides. Tumepruun vaht täidab pool klaasist ja püsib väga kaua. Õlle värvus - urrrr-must. Aroom on leebeke, mõõdukalt röstine ja veidi šokolaadine.

Esmamekk on keskmisest raskema kehaga ja magus-mõrkjas, koorepumatine ja röstine. Keskmaitse - täidlaselt ja kreemiselt magus-hapu, kohvikreemine ja veidi rummikooki meenutav. Lõppmaitse kakaone-rummikoogine element tugevneb dominandiks, lisandub mõnus kirsine-pohlane hapukas külg, mis pealepressivat magusust kenasti kontrolli all hoiab. Järelmekk - laktoosine-jäätisekokteiline magus kreemisus koos balti-porterliku sametise olekuga hakkab juba läilaks kiskuma, kuid õnneks seab röstine hapukas-mõru sellelele raskele voolusele enam-vähem pidava tammi ette.

Vägagi raske kehaga, vähekarboniseerunud ja tümaka-naftase paletiga, magus-mõrkjas-magus-hapukas-MAGUS-vürtsikas-magus-mõrkjas-haukas-MAGUSA buketiga Übertaseme rüübe. Veidi tasakaalust väljas magusasse serva, sestap vääriks imperial pastry stoudi tiitlit.
---
saadaval Gambrinuses
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment