Thursday, March 9, 2023

Żytorillo (2023)

Żytorillo (2023) (Pinta, Poola) pdl 0,5 l. alc 5,2 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "IPA - Rye" ja hinnang 88 punkti. Untappd ütleb: "IPA - Black / Cascadian Dark Ale" ja hinnang 3,8 punkti.

Tootjainfo (guugeltõlke kaudu): "PINTA Żytorillo is our original interpretation of traditional rye beer. We added more malt, also roasted, and filled the beer with enough hops of the iconic Amarillo variety.
Rye with Amarillo for new times? PINTA Zhitorillo!"

Eelmise, 5,3 %vol versiooni 9 aasta tagust kirjeldust võib näha siit.

Keskmist kasvu pudel, silt väga kehastunult õlleteemaline. Tumehall vaht täidab üle poole klaasist ja püsib ülikaua, haakudes kenasti ka klaasiseintele. Õlle värvus - täitsamust. Aroom on magus, kõrbenud, veidi tuhane, röstitud linnastamata odra spetsiifilise vängusega.

Esmamekk on keskmise kehaga ja mõru-hapukas ning röstine. Keskmaitse - hapu, kõrbenud, tuhane, söestunud ja veidi ka leivane. Lõpmaitse - hapu-magusakas, peatooniks on jätkuvalt kõrvetatud oder, aga ka rukki hapukat jalajälge ulatab selle alt veidi välja. Järelmekk - hapu ja magus, leivane ja leivaahju põhjane, söestunud ja ülekõrbenud, veidi liiga ühemõõtmeliselt vänge.

Keskmise kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja kuivapoolse paletiga, mõru-hapukas-magus-hapu-vürtsikas-mõru buketiga Ülevõllikas. Võrreldes varasema versiooniga vähem tasakaalus ja vähem nauditav
---
on üliväikeses koguses saada
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment