Tuesday, June 2, 2020

BIG BANG Sour DDH DIPA


BIG BANG Sour DDH DIPA (Hopalaa, Läti) prk 0,44 l. alc 9,0 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "IPA - Sour / Wild" ja hinnang pole välja kujunenud. Untappd ütleb: "IPA - Sour" ja 3,72 punkti

Tootjainfo: "IPA, Double IPA, SOUR IPA. BIG BANG from the two planets. Planet Sour and Planet Hops
IBU 20"

Keskmist kasvu purk, sildil plahvatavad virmalised. Kollaka varjundiga vaht täidab 2/3 klaasist, kuid pole kuigi püsiv. Õlle värvus - hämuselt kollane. Aroom on magus, lausa imalapoolne, kuid omamoodi mõnusa mangoliku-laimiliku seguna ka veidi hapukas.

Esmamekk on keskmisest veidi raskema kehaga ja mõrkjas-hapu, keeleotsa veidi sorkiv ja agressiivsevõitu. Keskmaitses seguneb greip ja humalahammutus - see on nüüd küll ootamatu tajuhäire, et 20 IBU näitajaga jook on nimetatud topelt-IPA'ks ja ka maitseb sellisena! Lõppmaitse on karmipoolne, vaigune, laimikoorene, ohakane ja kuivalt mõrkjas-hapu. Järelmekk omandab aga lõpuks lõhnast tuttava magusa-mangose teeraja ... kuid see hargneb ja ristub karmimate-kuivemate-vaigusemate ojakestega, mis kraabivad keelepära.

Raskepoolse kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja kuivapoolse paletiga, mõrkjas-hapu-mõrkjas-vürtsikas-mõrkjas-hapukas-magusakas-mõärkjas-vürtsikas-hapuka buketiga ÜBERTASEME rüübe! Lõhn ja maitse ei käi absoluutselt kokku, aroomi magusa pehmuse asemel on see kraam üsna karm. Samamoodi ei käi kokku kirjapandud 20 IBU ja robustselt humalane suutunnetus. Omamoodi häiriv, aga kindlasi meeldejääv kraam!
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment