Thursday, June 4, 2020

Nebula


Nebula (Hopalaa, Läti) prk 0,44 l. alc 8,5 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "IIPA DIPA - Imperial / Double IPA" ja hinnang pole välja kujunenud. Untappd ütleb: "IPA - Imperial / Double New England" ja 3,98 punkti

Tootjainfo: "NEBULA - DDH DIPA. Columbus, Simcoe and Mosaic hops.
IBU - 35"

Keskmist kasvu purk, sildil mingi astronoomiline sigrimigri. Pöidlapaksune valge vahukiht pole kuigi püsiv, ehkki jätab klaasiseintele mõningase pitsjälje. Õlle värvus - hämuselt kollane. 

Aroom on huvitavalt ürdiselt värske ja hapukas-magus ... noh umbes nagu oleks värske salat rebitud kaussi, sekka ürdikesi ja peale tilgutatud laimimahla ja teelusikatäis mett.

Esmamekk on keskmisest raskema kehaga ja magus-mõrkjas, segumahlaselt mehune ja mahlane ja veidi magustatud ... aga ikka selline, mida meelsasti enne lõunasööki klaasikese rüübata tahaks.

Keskmaitse on magus-mõrkjas, jällegi ürdine, veidi punet ja basiilikut meenutav, selline kummastav aga võluv segu ürtidest ja troopilisest mahlast.

Lõppmaitse - mõrkjas-magus, vürtsikas, mahlakuhjatis, mehumägilane, mango ja tüümiani ja ananassi ning oregano kokteline.

Järelmekk - raske, keeltrulliv, humalasiirupine, krobeline ja ürdine, meeldivas mõttes häiriv ja kõike muud kui kergesti joodav.

Raske kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja sametise paletiga, magus-mõrkjas-magus-hapukas-magus-vürtsikas-mõru-magus-ürdise buketiga ÜBERTASEME RÜÜBE! Jämmmemagus doppel-IPA, humalasiirup ürtidega. Äärmiselt kummaline on see ürdikimp, mis koos selle moosmagusa õllega koos sinu keelenäsakesi närvutab - kõik humalad on ju tuntud, kuid kombona paneb veidi õhku ahmima ning klaasi vett kõrvale tahtma.
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment