Saturday, June 27, 2020

Pearu IPA (taaskülastus)


Pearu IPA (Hopster, Eesti) pdl 0,33 l. alc 6,5 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: IPA ja hinnang 42 punkti. Untappd ütleb: "IPA - American" ja 3,42 punkti

Tootjainfo: "Pearu oli riukalik ja keerulise iseloomuga taluperemees, nagu meie õlugi, mis on karakterilt kärtsakalt mõrkjas samas mõnusalt troopiline ning kergelt karamelline. Toidusoovitus: Pane mind proovile vürtsikate aasia roogade või hapukapsastega. Olen valmis!
IBU 40"

Tegu pole omaette kirjeldusega, vaid võrdlusega 6 aastase taguse kogemusega. Tõsi, see pole nüüd sama õlu, mis on nii kaua laagerdunud, vaid uus keet, mille BB kuupäevani on veel ligi kuu aega.

Vahtu on kolm korda rohkem kui toona ja ka püsivus on sellel parem. Õlle värvus on kraadi võrra punasemaks muutunud.

Aroom - oo see lõhnab kordades paremini kui toona, toonasest kustutuskummi hõngust pole jälgegi, selle asemel on magus, karameljas ja ürdine ning kergelt vaigune segu.

Ka maitsepilt on muutunud puhtamaks ja mõrkjamaks ning vürtsikamaks. Alguses pigem humalase amber eilina mõjuv jook võtab aegamisi mõrkjamad-vaigusemad tuurid üles ja lõpuks õhkab keel päris korraliku vürtsika ja karamelliseerunud vaigu järele.

Karamellisema otsa IPA'de hea esindaja. Tõsi küll, humalahulludele on siin igavavõitu, kuid nö lauaõllena on see igati viisakas tegelane.
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment