Monday, June 15, 2020

NC2V2DP


NC2V2DP (Humaliste, Eesti) pdl 0,33 l. alc 7,0 %vol.

Tootjainfo: "Dubbel
IBU 26"

Väike lihtne pudel, ülitehniline sildi aseaine. Sõrmepaksune kollakas-pruunakas vahukiht kaob kiirelt. Õlle värvus - kirkalt ja sügavalt kastanipunane. 

Aroom on esmalt väga kenasti stiilipuhas - tume kommisuhkur koos viigimarjadega (kallima otsa dubbelite tunnus), seejärel ilmub aga pistilluke kõrvalekalle - kõrbenud leiva õrnalt suitsune vine. Aga kordan - see hälve on õhkõrn.

Esmamekk on keskmise kehaga ja magus-hapukas, rosina-viigimarja kompoti laadne. Keskmaitse on karamelline ja hapukas, mahlane ja väga asjakohane. Lõppmaitses ilmneb lõhnast tuntud kõrvetatud leiva kõrvaltoon ja pisike kohvine laineke. Järelmekk aga nihkub tagasi absoluutselt puhtasse klassikalisse dubbelisse - magus, karamelline ja kuivatatud puuviljade küllane.

Keskmise kehaga, mõõdukalt karboniseerunud paletiga, magus-hapukas-magus-mõrkjas-hapukas-vürtsikas-magusaka buketiga Übertaseme rüübe! Belgia enda dubbelid jagunevad laias laastus kaheks: odavama otsa (väikese tärpentinise kirbusega) ja kallima-kvaliteetsema otsa omad (kuivatatud tumedate puuviljade küllane). See siin on üsna puhtalt selle teise, parema otsa pihta saadud tabamus. Küllllll oleks tore, kui eesti ametlike õllede hulka mõni selline ka ilmuks.
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment