Saturday, June 13, 2020

Dr Banghard


Dr Banghard (Reketye, Ungari) prk 0,33 l. alc 11,0 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Porter - Imperial Flavored" ja hinnang pole veel välja kujunenud. Untappd ütleb: "Porter - Imperial / Double" ja 4,13 punkti

Tootjainfo: "Imperial salted caramel peanut butter milk porter."

Väike purk, sildil kummikinnast kätte tõmbav kiilas meesmeedik. Sõrmepaksune kollakaspruun vahukiht on mõõdukalt püsiv. 

Aroom. Ohhhh sa püha püss ja maapähkel! No niiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii ehedat maapähklilõhna pole vana Gambrinuse nina veel õllest tundnud! See on fenomenaalne!! Ja kusjuures täiesti selgelt just see soolakas ehe ja õige maapähklivõie, mitte see Nutella nimele magus plöks.

Esmamekk on ... hmmm ... nojah, raske, aga mitte nii raske kui 11% juures ootaks. Hapukas-soolakas noot sööb selle esmase magusa taju õhemaks ja muudab ühtlasi ka huvitavamaks.

Keskmaitse - ojaaaaaaa, see ON päris maapähkel, ilmselt siiski mitte essents, vaid see õige asi. Alkohol võimendab seda küll essentsiliku külluseni, kuid see, et lõhn nüüd juba aegamööda vaibub, näitab et tegu on päris asjaga. 

Lõppmaitse - šokolaadilik ja metalne. Justkui oleks keegi teinud soolase maapähklivõide täidisega šokolaadikomme ja hoidnud neid plekk-karbis.

Järelmekk - mamammaammaaaaapähkel! Ilus, suur ja soolakas. Jubekolemõnus!!

MEGA või suisa KOSMILINE! Sellist võimast ja ehedat maapähklielamust pole varem õllest kohanud ning seab ootused uuele kõrgusele järgmiste analoogsete katsetust puhul. Paid kohalikud pruulmeistrid, võtke see asi järgi teha!
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment