Monday, June 22, 2020

Sourbit Triple Fruited


Sourbit Triple Fruited (Hopalaa, Läti) prk 0,44 l. alc 7,0 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Sour / Wild Beer - Flavored" ja hinnang pole veel välja kujunenud. Untappd ütleb: "Sour - Fruited" ja 3,84 punkti

Tootjainfo: "Sour ale with raspberries, blueberries, cranberries, sea salt, lactose and vanilla bean
IBU - 9"

Keskmist kasvu purk, sildil lillakas-punane marmor. Roosakas sentimeetrine vaht kaob kiirelt ja jäljetult. Õlle värvus - ebamääraselt tuhmpunane. Aroom - sama ebamääraselt segumarjane. 

Esmamekk on lahedalt ja kilkavalt hapu ja magusakas, marjane ja moosiveene. Keskmaitses tuleb rohkem esilem marjaseemnete mõrkjust, kuigi see jääb ikkagi vaid taustaks magusakas-hapule kompotile. Lõppmaitses mõrkjam pool tugevneb ning muutub veidi keelt parkivaks. Järelmekk on jälle magus-hapult marjasegune, kuigi siin tuleb metsmustikas päris selgelt esile ja ka vaarikale saab näpu peale panna.

Keskmisest veidi kergema kehaga, alakarboniseerunud ja kuivapoolse paletiga, hapu-magusakas-hapu-mõrkjas-magusakas-mõrkjas-hapu buketiga Väga hea tasandi rüübe. Veidi liiga palju asju on siia kokku kuhjatud, kuid kokkuvõttes on see hapu marjakompott siiski omamoodi lahe ja meeldeääv.
---
pilt isetehtud


No comments:

Post a Comment