Monday, June 8, 2020

Naeratus ootamatust suunast


Naeratus ootamatust suunast (Munga, Eesti) pdl 0,33 l. alc 5,2 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Mead - Melomel / Fruited" ja hinnang pole veel välja kujunenud. Untappd ütleb "Mead - Melomel" ja hinnang pole samuti veel välja kujunenud.

Tootjainfo: "Tsitruse ja piparmündi mõdu"

Väike lihtne pudel, sildil ulbivad pilvedes sidruniloomad :) Sentimeetrine vahukiht kaob kiirel ja valjul kohinal. Joogi värvus - kirkalt valkjaskuldne. 

Aroom on esmalt veidi medikamentoosne, kuid seda vaid sekundi murdosaks. Seejärel ilmuvad nina ette sirges reas kolm üsna selget eraldi lõhna - mõdu enda hapukas meevaha, sidruni askorbiinhapu ja piparmündi värskus.

Esmamekk on keskmisest suts kergema kehaga ja hapu, meevaha meela ja nätske jäljega. Keskmaitse kuulub jäägitult piparmündile, kaldudes mentooli ja eukalüpti poole. Lõppmaitse muutub magusamaks, kuid see on selline c-vitamiini kollase maguskihi magus :) Järelmekk on kuiv, hapu ja sidrunikoorelikult mõru.

Kergepoolse kehaga, vähekarboniseerunud ja kõrbekuiva paletiga, hapu-piparmündine-hapu-magusakas-hapu-mõrkja buketiga Lõbus Friigikas. Kui naturaalsed mõdud on tuttavad, siis oled poolenisti ette valmistunud selleks kuivaks ja samas mahlaseks sidrunilaksuks. See lihtsalt PEAB olema tervislik, kuna pole kahtlustki, et jood vedelat c-vitamiini.
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment