Monday, June 1, 2020

Dank West Coast IPA


Dank West Coast IPA (Hoplalaa, Läti) prk 0,44 l. alc 7,0 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "IPA" ja hinnang pole välja kujunenud. Untappd ütleb: "IPA - American" ja 3,65 punkti

Tootjainfo: "West coast style IPA with tons of hops.
IBU 90"

Keskmist kasvu purk, sildil plahvatava päikeseloojangu erksus.Valge vaht täidab pool klaasi ja püsib kaua, haakudes mõõdukalt ka klaasijälgedele. Õlle värvus - kirkalt punakaskuldne. 

Aroom on mõnusalt ja klassikaliselt IPA'lik, magusakas-mõrkjas, vaigune, karamelline ja puidune, imepisikese suitsuse alatooniga.

Esmamekk on keskmisest veidi raskema kehaga ja mõrkjas-hapukas, veidi vaigune ja samas mahlane. Keskmaitse - kuivatav vaik ja samas mahlane punane greip, taaskord puidune ja mõõdukalt rauarohke. 

Lõppmaitse muutub veidi magusamaks, aga seda sellises kõrbenud karamellises mõttes, kus magususe tõusu tasakaalustab ka mõrkjus ning süvenev rauane külg-süžee muudab ampsu kuivemaks ja tihedamaks. 

Järelmekk - mõnusalt tasakaalus magus, mõru, hapukas ja vürtsikas. Päris korralik vaigune lõuatäis, ehkki humalad hakkavad siin ära väsima.

Raskepoolse kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja kuivapoolse paletiga, mõrkjas-hapukas-mõrkjas-magusakas-hapukas-vürtsikas-mõrkjas-vürtsika buketiga ÜBERtaseme rüübe. Selline korralik "vanakooli" mõrkjama otsa jänki-IPA, milletaolisi kohtab üsna vähe tänapäeval.
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment