Sunday, June 14, 2020

Suvi


Suvi (Pühaste, Eesti) pdl 0,33 l. alc 4,5 %vol. Ratebeeri liifimääratlus: "Pale Ale" ja hinnang pole veel välja kujunenud. Untappd ütleb: "Pale Ale - New England" ja hinnang 3,87 punkti.

Tootjainfo: "Easygoing bright summer ale with a complex blend of citrus, tropical fruit and cedar notes from Sabro, Citra ja Vic Secret hops.
IBU 35"

Väike purk, sildil heinateole rakendatud sebra. Valge vaht täidab üle poole klaasist kuid pole kuigi püsiv. Õlle värvus - piimjalt ja uduselt kollane. Aroom on troopiline ja vaigune, meenutades kõige rohkem värskelt lahti lõigatud mandariine. 

Esmamekk on keskmisest kergema kehaga ja mõrkjas-magus ning mahlane. Keskmaitse nihkub suti mõrkjamasse kanti ja lsiab apelsinilikku hapukust. Lõppmaitses lisandub vaigust magusat ja kuivapoolselt nooti. Järelmekk on taas hapukam ja mahlasem ja kõige lõpuk ka tsipa vürtsika puudutusega.

Kergepoolse kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja kuivapoolse paletiga, mõrkjas-magusakas-mõrkjas-hapukas-vürtsika buketiga VÄGA HEA taseme rüübe. Lihtne ja kerge, mahlane ja lahe - no tõepoolest üks sabaga lupsu lööv klaasike suvist ja mahlast helgust siin klaasikeses.
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment