Monday, June 22, 2020

Mother Gose


Mother Gose (Brewski, Rootsi) pdl 0,33 l. alc 3,5 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Gose - Flavored" ja hinnang 50 punkti. Untappd ütleb: "Sour - Fruited Gose" ja 3,57 punkti.

Tootjainfo: "Tart, juicy mango, lime and habanero craziness with a salty edge and a little lactose. Lots of attitude, less buzz.
How many versions can we make with fruit? Many! Since our first beer ever, fruited beer has conquered tastebuds male and female, old and young, national and foreign. Fruits off to you mates, here is a gose with mango and chili!"

Nääpsuke purk, sildil hällõuviinlikult koledaks võõbatud näoga isend. Mangokollane sentimeetrine vahukiht kaob hetkega. Õlle värvus - mudruselt mangomehune. Aroom - ojaaaaa - see on VÄGA küps mango ning selle taga on ka õrn soolane kuivus.

Esmamekk on nurrumapanevalt mangone, mahlane ja magus ... ja siis hakkab ka tšilli sama lahedalt ennast üles kruvima. Keskmaitse - tšillimango! Jestas kui lahe kombo, peaks lausa sellist puuviljasalatit proovima või lihtsalt tšillihelvestega mangot või nt tšilli-mango marinaadis krevette grillima ... ooi kuidas lööb kulinaarsed tšakrad pulseerima.

Lõppmaitse hakkab muutuma hapumaks, laimilikuks ja tšilli kõrvale hakkab kerkima ka soolast ... ning kurgimarinaadist tunnetust. Huvitav, kas mango-tšilli marinaadis kurk võiks ka hea maitsta? Järelmekk - uhhhhhh - siin võtab tšilli võimust, ehkki mango jääb ikka selgelt ja mõnusalt kaasa rääkima.

MEGA-TŠILLI-MEGA-MANGO! Ohsapoissjapühadevägi! See on lausa meistriteos, kuidas on pandud need kaks maitset lahjas joogis niimoodi kokku kõlama, et kohe vaata ja imesta ja kutsu naabridki osa saama! Kahjuks jääks siin joogis gose oodatud soolakas pool vähe nõrgaks, muidu kilkaks juba kosmost appi ja hoiaks kogu partii endale.

---

pilt isetehtud





No comments:

Post a Comment