Thursday, June 4, 2020

Kvik


Kvik (Tanker, Eesti) pdl 0,44 l. alc 5,8 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: „IPA“ ja hinnang pole välja kujunenud. Untappd ütleb "IPA - Farmhouse" ja 4,03 punkti

Tootjainfo: "Kvik-Kvik! Every bird has its own song, and every beer its inner bird. Our Kveik IPA is brewed with very special, low color golden promise malts and a mix of plentiful and aromatic hops. Now, kvikly, grab this can, crack it open and sing along!
IBU 45"

Keskmist kasvu purk, tuhmupunasel sildil linnusulemuster. Erkvalge vaht täidab kolmandiku klaasist ja püsib mõõdukalt, haakudes vähese pitsjäljena ka klaasiseintele. Õlle värvus - mudruselt kollane. 

Aroom on ... äää ... äärmiselt kummaline. Ühest küljest on need kaks komponenti, mis ninna torkavad (seep ja mädarõikane kurgimarinaad), mõlemad väga küsitava väärtusega. Kokku on aga selles oma veider friigilik võlu, mida tahaks nuusutada veel ja veel, et ikka kindel olla, et MIDA sa nüüd ikkagi tajud.

Esmamekk on keskmise kehaga ja mõrkjas-hapukas. Keskmaitse - mädarõigas noh! Mädarõikane hapukas marinaad, milles on tunda ka puitunud (mustsõstra?)oksi. 

Lõppmaitse - veidralt ja kuidagi äraspidiselt magus, kummikommine, ainult et see on mädarõika-kummikomm! Järelmekk ... õõõõhhh ... mis veider vedelik see on??? Marineeritud redised??

Friigikas. Omamoodi võluv, aga ikkagi friigikas. Normaalne IPA pole see mitte karvavõrdki. Farmhouse pole see samamoodi. Kummaline magus mädarõikamarinaadis käteseebi vedelik. Aga nohhhhh mingi kuutaguselt kuutõbine võlu sellel ju on!
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment