Saturday, June 6, 2020

Must Kuld Chilli & Chocolate


Must Kuld Chilli & Chocolate (Põhjala, Eesti) pdl 0,33 l. alc 7,8 vol% Ratebeeri liigimääratlus: "Porter - Flavored", hinnang pole veel välja kujunenud. Untappd ütleb "Porter - Other" ja 3,73 punkti

Tootjainfo: "A smooth porter brewed with milk sugar and aged on Belyzian chocolate and Orange Habanero chillis"

Väike lihtne pudel, sildil ... jeeee ... lõpuks ometi on Põhjala siltidel midagi arusaadavat! APLAUS STUUDIOSSE! Tšilli ja šokolaad! Päriselt! Ei olegi mingit ebamäärast viiru-vaaru mitte-meeldejäävat veiderdamist. Selged ja suured kujundid. Ilus!

Sõrmepaksune hallikaspruun vahukiht pole kuigi püsiv. Õlle värvus - must. 

Aroom. Miskipärast on esimene emotsioon: kama. Seejärel - kamašokolaad. Siis leib ja šokolaad. Võibolla see  "Belyzian chocolate" lõhnabki niimoodi? Aga vaata tšillit lõhnas ei tunne.

Esmamekk on keskmisest raskema kehaga ja magus-mõrkjas, šokolaadine ja üsna selgelt tšilline. Keskmaitses muutub šokolaad veidi tolmuseks ... noh teate nagu see šokolaad mis on veidi liiga kaua seisnu ning kattunud sellise valkja kirmega, aga sellele hakkab sekundeerima kohvi.

Lõppmaitse on magus-vürtsikas, kuid huvitaval kombel keha muutub õhukeseks. Kas see on jällegi selle tšilli poolt põhjustatud muudatus? Igatahes kohvi ja tšilli ja tilk ploomilikööri.

Järelmekk on magus-kohvine, piimakohvine, tšilliga maitsestatud magus piimakohvi koos killukese šokolaadiga. 

Keskmisest sutikese raskema kehaga, vähekarboniseerunud ja siidise paletiga, magus-mõrkjas-vürtsikas-hapukas-vürtsikas-mõru-magus-vürtsika buketiga VÄGA HEA taseme rüübe. Omamoodi mänguline, mitmeti muutuv, veidi järelemõtlema panev kraam. Vürtsporterina ÜBER. Võrreldes teiste Musta kulla versioonidega aga veidi õhukesem ja mitte nii muljetavaldav.
--
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment