Tuesday, March 23, 2021

Endspiel (viis aastat hiljem)

Endspiel (Lehe / St.Erhard, Eesti / Saksamaa) pdl 0,33 l. alc 9,5 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Barley Wine", hinnang 63 punkti. Untappd ütleb: "Barleywine - Other" ja 3,69

Tootjainfo: "The checkered battlefield is sparse. The last remaining pieces are preparing for the decisive battle. Every piece is a giant, every thought counts and every move is crucial.
This barleywine is like a chess endgame – a few different malts and hops, but the way they are put together and what role they play is more important than ever. The fresh hops grown in Estonia are the pawn that turned into a queen in the endgame.
IBU 52"

See pole omaette hinnang, vaid võrdlus viis aastat tagasi kirjutatuga. Vana Gambrinus oli tookord joogist ülimalt rahul, vaatame mis on pikk järelküpsemine selle kraamiga teinud (BB kuupäev kukkus 2019.a)

Vahtu pole aja jooksul rohkemaks muutunud ei koguse ega püsivuse mõttes. Värvus - no võibolla on pooltooni võrra tumedamaks punaseks tõmanud. 

Aroom. Mõmmmm. Kui tihtipeale kipuvad odraveinid ühtemoodi ja alkoholiselt ahjuõuna järgi lõhnama, siis seejook oli sellest patust vabaa juba toona ning praegu võiks selle lõhna "parimate odraveinide etalonina" kuhugi purki hoiule panna.

Maitse. Teate, see on täiuslik! See harukordne juhtum, kus täius saavutatakse mitte vaatide või muude ekstra-super-puper lisandite abil, vaid täiusliku stiilitunnetuse ja oivalise teostuse abil. See on odraveininide ETALON.

MEGA. Lihtsalt MEGA. Jah, see kraam on lihtsalt superhea, rõhuga sõnal "lihtsalt". Ilma tulede ja viledeta, meisterliku lihtsusega on valmis treitud odraveinide musternäidis, mis on ajaproovile parimal moel vastu pidanud, tasahilju isegi paranedes.
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment