Tuesday, March 2, 2021

Traditsiooniline

Traditsiooniline (Mõdukoda, Eesti) pdl 0,5 l. alc 11,9 %.

Tootjainfo: "traditsiooniline mõdu"

Keskmist kasvu pudel, kääniskork ja ropp-tehniline sildilahendus (urrr, ma olen niiiiii palju kordi rääkinud siltide tegemise vajadusest, isegi kui teed "ainult endale ja sõpradele" - see on AJALUGU!).

Vahtu sisuliselt ei teki. Joogi värvus - kirkalt hele valkjaskollane. Aroom - puhas ja meeldiv hapukas-vürtsikas mõdulõhn.

Esmamekk - keskmisest veidi raskema kehaga, magus ja hapu, kenasti taskaalus. Keskmaitses muutub tuntavaks alkoholine kihelus, maitsepilt nihkub mõnusalt mõrkjamasse, taruvaigusemasse ja puidusemasse serva. Lõppmaitse otsustab taas magusamaks hakata, kuid teeb seda sellises kenas hapukas-vürtsikas raamistikus et kohe lust ja ilu ja toredus! Järelmekk oskab kuskilt välja kaevata muskaatpähkli vürtsika eeterlikkuse ja melissile omase värske erksuse ... puhas ja ilus meelepett :)

Keskmisest raskema kehaga, nullkarboga, magus-hapu-mõrkjas-vürtsikas-magus-hapukas-vürtsikas-mõrkjas-vürtsikas-magusa buketiga ÜBERtaseme rüübe! Jah, see on lihtne mõdu ... meeveinilikus võtmes. Aga kuulge, see on hästi teostatud, kenasti tasakaalus ja naeratust palgele toov joogipoolis!
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment