Saturday, March 20, 2021

Mannheim Lager

Mannheim Lager (Humalakoda, Eesti) pdl 0,33 l. alc 6,3 %vol.

Tootjainfo: "Retsepti nägi ette kogu õlle jaoks pruuniks röstitud baaslinnast (100% linnastest). Tänapäeval sellist pruuni linnast, mida saaks 100% linnaste kogusest kasutada, kahjuks ei valmistata. Sellepärast koosnes retsept 90% kahest erinevast võimalikult tugeva röstiga baaslinnasest ning 10% pruunlinnasest (kõik odralinnased). Keedus lisasime Ingverit, ubalehte, kadakat ja natuke saksa humalat (Tettnanger). Pool partiist kääritasime laager-tüüpi pärmiga ning teise poole kölsch ale pärmiga." Üldiselt: tegemist on ühega nö ajalooliste õllede taastootmise projekti pilootpruulidest.

Väike lihtne pudel, tehniline sildikujundus. Vähene kollane vahukirme. Õlle värvus - tuhmilt tume pruunikas-punane. Aroom meenutab veidi vettinud leivakoorikut, kuid see on siiski meeldiv, kaldudes oma magusa pähklise rösti mõttes kuhugi bokkide kanti.

Esmamekk on keskmisest raskema kehaga ja magusakas-mõrkjas. Keskmaitse on hapukam, röstine, pähkline, karamelline ja kuivatatud maasikate noodiga. Lõppmaitse - magus, karamelline, pihlakate, kibuvitsamarjade, ahju peale kuivanud õunte, röstleiva ja veidike muskaatpähklit meenutusega. Järelmekk - magus-hapukas, tugevalt kuivatatud maasikate, kibuvitsamarjade, leiva ja vürtsika meeprääniku taoline.

Keskmisest raskema kehaga, alakarboniseerunud paletiga, magusakas-mõrkjas-hapukas-mõrkjas-magusakas-vürtsikas-mõrkjas-magusaka buketiga VÄGA HEA TASEME rüübe. Korralik dunkel-bock, see ta on! Tõsi küll, alakarboga, aga siiski igati edukas pruulis!
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment