Monday, March 22, 2021

Maasika-rabarberi melomel

Maasika-rabarberi melomel (Mõdukoda, Eesti) pdl 0,5 l. alc 9,7 %.

Tootjainfo: "Melomel maasika ja rabarberiga"

Keskmist kasvu pudel, kääniskork ja kena kaheosaline sildikujundus. Sildikujundus on muuseas hariv - näitamaks, et melomel on mõdu alaliik, mida tehakse meest koos marjade/puuviljadega.

Vahtu ei ole. Joogi värvus - kirkalt ja soojalt punakaskuldne.

Arooooom ... ohhhhmumeie! Rabarber mulle mõlemasse ninasõõrmesse! See on tõepoolest kohe VÄGA rabarber! Selline kesksuvine, juba jõudu ja mahlu ja lõhnu kogunud vars, mille sa oled värskelt koorinud ja siis suhkrusse torganud ning veel pole jõudnud hammustadagi, kuid juba on kogu pea ja tuba ja ilm seda mahlast lõhna täis!

Esmamekk - üllataval kerge suutunnetusega ja hapukas ... või siiski hapu. Keskmaitse - kuiv, keelekülgi parkiv, magusapoolne ... nüüd on vist maasikate kord esile tulla. Lõppmaitse muutub tuhmimaks ja maasikad on vist kergelt hallitama läinud. Järelmekk - jaaa, mida kaugemalt maitseteel, seda lamedamaks see kahjuks muutub, kuiv, tühihapu ja kopitusemaitseline.

Kerge kehaga, alakarboniseerunud buketiga, hapu-magusakas-hapukas-mõrkjas-hapu buketiga nii ja naa rüübe. Lõhna eest tahaks valju häälega hüüda kõige kõrgemaid kiidusõnu ... aga maitse jääb nii kaugele allapoole sellest latist, mille aroom paika pani, et paneb hämmeldunult õlgu kehitama ja küsima, et kuidas on selline vasturääkivus küll võimalik?
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment