Tuesday, March 9, 2021

Vamberg Světlý Ležák

Vamberg Světlý Ležák (Vratislavice, Tšehhi) pdl 0,5 l. alc 5,2 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Pilsener - Bohemian / Czech" ja hinnang pole veel välja kujunenud. Untappd ütleb: "Pilsner - Czech" ja 3,18

Tootjainfot ... eee ... tootja ei tunnistagi sellise õlle olemasolu? Kas see mingi olemasoleva rebränding peamiselt vene turu jaoks (kuna tagasildil on dominantne vene keel)?

Keskmist kasvu pudel, pidulik-klassikaline sildikjundus ja kuldne fooliumkaelus. Valg hõre vaht täidab kolmandiku klaasist, kuid pole kuigi püsiv. Õlle värvus - kirkalt kuldne. Aroom on magusakas, kuhugi leiva ja sepiku vahele jääv.

Esmamekk on keskmise kehaga ja mõrkjas-murune. Keskmaitse muutub magusamaks, linnaselisemaks, sinna kõrvale viskab heinast ja raudrohust mõrkjust. Lõppmaitse - mõrkjas-hapukas, karge ja värskendav. Järelmekk kaldub veidi kibekasse nurka, justkui oleks värskelt kooritud pajuoksa üle keele tõmmanud.

Keskmise kehaga, nõrgalt karboniseerunud paletiga, mõrkjas-magusakas-hapukas-mõrkja buketiga Vägagi hea taseme rüübe. Üsna täpselt ootuspärane tšehhi pils, humalane ja karge. 
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment