Thursday, March 11, 2021

Pale Cooper

Pale Cooper (Anderson's, Eesti) pdl 0,33 l. alc 2,7 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Pale ale" ja hinnang pole veel välja kujunenud. Untappd ütleb: "Pale Ale - New England" ja hinnang 3,69 punkti

Tootjainfo: "Troopilisene ja mahlane, kergeltlibisev humalane hele õlu"

Väike purk, pruulikoja tunnus-tilk seekord veidi kakofoonilisel-troopilisel taustal. Sõrmepaksune valge vahukiht kaob kiirelt. Õlle värvus - mudruselt tuhm määrdunudoranž. Aroomis tirritab sõõrmeid alguses üsna võimas humalakõdistus, mitu korrust rohkem kui lihtsalt "pale ale" jaoks omane, seejärel lõhn maheneb ja esile tuleb midagi mangolikku.

Esmamekk on kerge, lausa vesisepoolne ja mõrkjas. Keskmaitse muutub linnaseliseks ... selliseks veidraks, nagu oleks troopilisest segumahlast tehtud morssi ja sellesse viilakas sepikut likku pandud. Lõppmaitse on hapukam ja mõrkja. Järelmekk puudutab veidi kibekaid maitsevälju, kuid jääb siiski pigem hapukaks. 

Väga kerge kehaga, alakarboniseerunud paletiga, mõrkjas-magusakas-vürtsikas-hapukas-mõru buketiga HEA taseme rüübe. Või noh kahetine rüübe. Ühest küljest pole maitseb kuigivõrd tasakaalus, teisalt aga nii lahja joogi kohta on siin maitseid lausa uskumatult palju.
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment