Tuesday, March 16, 2021

Märzen II Kölsch

Märzen II Kölsch (Humalakoda, Eesti) pdl 0,33 l. alc 5,2 %vol.

Tootjainfo: "Linnasteks tugevama röstiga Munich II, keskmise röstiga karamell-tüüpi odralinnas ja Spitz linnas. Natuke saksa humalat (Tettnanger). Esimene on kääritatud saksa laager-tüüpi pärmiga, teine kölsch tüüpi ale pärmiga." Üldiselt: tegemist on ühega nö ajalooliste õllede taastootmise projekti pilootpruuliga.

Väike lihtne pudel, tehniline sildikujundus. Tumekollane vaht täidab pool klaasist ja püsib mõõdukalt. Õlle värvus - õrna uduvinega tumedapoolne punakaspruun. 

Aroom - esmapahvakas on toorepoolne ja pärmine, kuid see lahtub kiirelt, selle all on hapukas-magusakas karamell, kibuvits ja kuivatatud aedmaasikad.

Esmamekk on keskmise kehaga ja mõrkjas-magusakas. Keskmaitse muutub magusamaks, veidi pärmiseks ja leivaseks. Lõppmaitsesse ilmub hapukamaid noote, mis meenutavad taas kibuvitsa ja nüüd juba selgemalt - rauarohkemalt kuivatatud maasikaid. Järelmekk - rauarohke, rabaveeline, magus ja pärmine.

Keskmise kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja kuivaoolse paletiga, mõrkjas-magusakas-hapukas-mõrkjas-magusaka buketiga Hea taseme rüübe. Ilma taustatedamisteta oletan, et tegu on märzeni jaoks tehtud virdega, mis on käima pandud kölsch pärmiga. Märzen ta on. Kölschi lihtne ja kerge jalajälge ei pääse selle linnasepildi tagant esile.
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment