Friday, March 5, 2021

Royal Pale Lager

Royal Pale Lager (Krušovice, Tšehhi) pdl 0,5 l. alc 5,0 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Pilsener - Bohemian / Czech" ja hinnang 14 punkti. Untappd ütleb: "Lager - IPL (India Pale Lager)" ja 3,02 punkti

Keskmist kasvu reljeefkirjadega proofilpudel, klassikaline ja omamoodi lihtsalt kaunis sildikujundus.

Valge vaht täidab ligi pool klaasi, kuid pole püsiv. Õlle värvus - kirkalt kuldne. Aroom - eemalt tungib sõõrmeisse meeldiv leivane lõhn, mis lähemalt nuusutades segune mee omaga.

Esmamekk on keskmise kehaga ja üsna tugevalt mõrkjas. Keskmaitse - mõrkjas-magusakas, leivane ja omamoodi täidlane. Lõppmaitses lisandub hapukat plastiliinist nooti, mis alguse hea sissejuhatusega kuidagi kokku ei käi. Järelmekis katab selle aga jällegi hea peenleiva maitse, mis tõsi küll on ühtlasi ka muruselt-heinaselt mõrkjas-magusakas ... ja u viis sekundit hiljem saabub kenake vürtsikas õhetus.

Keskmise kehaga, mõõdualt karboniseerunud paletiga, mõrkjas-magusakas-hapukas-mõrkjas-vürtsika buketiga VÄGA HEA TASEME rüübe! Masslaagrite kategoorias võiks talle isegi tinglikult "über" tiitli omistada, kuid laiemas pildis piisab sellestki kiitusetasemest :)
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment