Tuesday, March 9, 2021

Vikerkaar

Vikerkaar (Põhjala, Eesti) pdl 0,33 l. alc 7,5 %vol. Ratebeer ei tunne veel seda jooki. Untappd ütleb: "IPA - Imperial / Double New England" ja hinnang 4,1 punkti.

Tootjainfo: "An Imperial Gose brewed with rhubarb, rosemary and Himalayan pink salt."

Väike lihtne pudel, sildil ... no jälle ei oska muud öelda, kui et värviline-läiklev krt-teab-mis. Sõrmepaksune roosaka varjundiga vahukiht kaob kiirelt. Õlle värvus - hämune oranžikas-punane. Aroom on punakas-magusakas-hapukas-moosine-vürtsikas. Selline põnev ürdimoos.

Esmamekk ... vau! See on JULGE - siin jagub korralikult nii haput kui soola. Selline hele mahlane-karge laksakas lööb silmad hetkeks avali.

Keskmaitse - jaaaa, rõõmus ja julge ja aromaatne jõuline gose on see tõepoolest. Mahlased rabarberivarred, dipituna selle lõhnast tuttava vürtsmoosi sisse.

Lõppmaitse - rosmariini vaigune eeterlikkus veidi küll upub soolasesse-hapusse toormoosi, kuid see kombo on ikkagi ülimõnus, tuhm-roheline-punane ja kuivapoolne

Järelmekk - magus-soolane. Hapu-soolane. Ürdisoolane.

Friigikas. Ülevõllikas. Lahe. VÄGA-väga korralik gose, mille puhul isegi vana Gambrinus ei jorise et "soola võiks rohkem olla". Munadega värk! Rabarberi-munadega!
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment