Monday, March 8, 2021

Inkognito Quadrupel (American Oak Aged)

Inkognito Quadrupel (American Oak Aged) (Õllenaut, Eesti) pdl 0,33 l. alc 10,6 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Quadrupel / Abt" ja hinnang pole välja kujunenud. Untappd ütleb "Belgian Quadrupel" ja hinnang 4 punkti.

Tootjainfo: "IBU 32"

Väike lihtne pudel, silt lahedalt minimalistlik ja pidulik. Sõrmepaksune valge vahukiht pole kuigi püsiv. Õlle värvus - kirkalt punakaskuldne. 

Aroom - ooooo see on MÕÕNUS! Tame vaniljene puhtus, ümarus ja koorekaramelline magusus paneb naeratusekurrud silme ümber sirama, tagaplaanil olev puidune mõrkjus aga tunnustavalt noogutama!

Esmamekk on keskmisest raskema kehaga, mõrkjas-magsusakas ja keeleotsal tirisev. 

Keskmaitse - koorepumat! No kõikse ehtsam koorepumat koos valge veini, kommisuhkru ja vaniljelikööriga.

Lõppmaitse - magus, karamelline, hapukas, puidune, soe ja sätendav. Piiiiduuuuu. Selles mõttes et piiiduuuliiiik!

Järelmekk. Jaaaa-jaaaaa! Niimoodi maitseb tamm! Üks väga maitsev tamm, kui ta on kohtunud kange belglasega. Kõik need kuivatatud virsikud ja viigimarjad ja rosinad. Need benediktiinid ja valged rummid. Need vanad vinüülid, krabisevad tangod ja tüüne salongidžäss.

MEGA! Supermega! Väga hea ja soe ja ilus tegu, millega enamik senikohatud belglasi pole hakkama saanud. Kange õlu ja tamm on üks tore paarike. Belgia kange õlu ja tamm aga suisa kiirgab elegantsi ja väärikust ja eneseteadlikku ilu! No on ikka üks kaunis tükk jooki!
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment