Sunday, March 21, 2021

White Space

White Space (Rothbeer, Ungari) prk 0,33 l. alc 5,1 %vol. Ratebeer liigimääratlus: "Witbier / Belgian White Ale" ja hinnang 41 punkti. Untappd ütleb: "Wheat Beer - Witbier" ja 3,48 punkti

Tootjainfo: "Perfect refreshment after spacewalks!
White Space is a classic witbier, a style of Belgian ale brewed with wheat and spices (coriander, curacao orange peel)."

Väike purk, helesinisel sildil valge kosomosesurfar. Valge vaht täidab ligi pool klaasi ja püsib mõõdukalt. Õlle värvus - kirkalt heledapoolne kollane. Aroom - stiilipuhas värk: magushapukas nisupõhi koos koriandrise vürtsika-eeterliku kaanekesega.

Esmamekk on keskmise kehaga ja magus-mõrkjas, tuntavalt koriandrine. Keskmaitse muutub veidi hapukamaks, tunda on nii nisu pehme vundament kui ka apelsinikoore mõrkjas pealdis. Lõppmaitse on mõrkjas ja kuivapoolne, nüüd on juba apelsinikoor tugev dominant. Järelmekk muutub taas pehmemaks, puuviljasemaks ja biskviidisemaks.

Keskmisest suti raskema kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja kuivapoolse paletiga, magus-mõrkjas-vürtsikas-hapukas-mõrkjas-vürtsikas-hapukas-magusaka buketiga Übertaseme rüübe. Stiilipuhas ja veidike isegi ülevõimendatult stiilipuhas belgiapärane nisukas.
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment