Saturday, October 16, 2021

Bishops Farewell

Bishops Farewell (Oakham, UK). pdl 0,5 l. alc 5,0 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Blonde Ale / Golden Ale" ja hinnang 61 punkti. Untappd ütleb: "Extra Special / Strong Bitter" ja hinnang 3,55 punkti

Tootjainfo: "Cask Alc. 4.6%, bottles 5%.Easy drinking, creamy, medium-bodied, clean, smooth beer - dominated by fruity hop flavours and grainy background.
Hopped with: Challenger and Cascade"

Tegemist pole tavapärase kirjeldusega, vaid võrdlusega 7 aasta taguse kirjeldusega ning taaslähenemine on eelkõige ajendatud uudishimust - mis on saanud õllega, mille BB oli 2015.a.

Vähene vaht, kuldne värvus ja puuviljane lõhn - mitte midagi pole muutunud! No võib-olla on aroom pooltoon võrra karamellisem, aga see on ka pigem oletus. 

Maitses on muudatused veidi tuntavamad. Toonane puuviljasus on asendunud mõrkjama, kuivema tooniga, millele lisandub veidi mesist/karamellist magusust ... aga kas teate, veidral moel vastab see jook nüüd veel paremini ESB stiilile.

Hämmastav näide, kuidas 6 aastat BB ületanud lahjavõitu bitter pole maitses mitte muhvigi kaotanud, vaid paradoksaaksel moel isegi huvitavamaks muutunud!
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment