Tuesday, October 19, 2021

Mosaic & Eureka

Mosaic & Eureka (The Hop Concept, Kanada) pdl 1 pint. Ratebeeri liigimääratlus: "IIPA DIPA - Imperial / Double IPA" ja hinnang 96 punkti. Untappd ütleb: "IPA - Imperial / Double" ja 3,98 punkti.

Tootjainfo: "Two heavyweights with complex flavors meet head-on in this one-of-a-kind IPA. Mosaic-probably one of the most aptly named hops-fuses an array of tropical fruit, citrus and berry with mild herbal, earthy and pine characteristics. Grady Eureka hops emphasize heavy pine, underlined by mild floral notes and rounded out with dank aromas."

Suur pudel, silt on küll ülimalt lihtne ja isegi tehniline, kuid siiski omamoodi stiilne. Kreemikat karva vaht täidab pool klaasist ja on tugevalt püsiv ning veidi ka klaasiseintele haakuv. Õlle värvus - veidi hämuselt oranž-tumekuldne. Aroom on väsinult vaigune, puidune ja heinane - selle nimi on humalasurm.

Esmamekk on keskmisest raskema kehaga ja magus-hapukas, koreda mõrkja servaga. Keskmaitse - mõrkjas-magus, puidune, kanarbikune, mesilasvahane. Lõppmaitse - hapukas-mõru, heinane, ürdine. Järelmekk - kore, tuhmilt mõru, meenutus pihlakaveinist.

Seda õlut oleks ebaaus praegu hinnata. See on ilmselt olnud suurepärane topelt-IPA, praeguseks on ta aga surnud. Jah, ta on siiani meeldiv, kuid meenutab sügavas auväärses eas veterani, kes vestab vanadest vägevatest aegadest.
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment