Saturday, October 16, 2021

Úlfey Nr. 67

Úlfey Nr. 67 (Borg, Island) pdl 0,44 l. alc 7,5 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "IPA - Hazy / New England (NEIPA)" ja hinnang 74 punkti. Untappd ütleb: "IPA - New England" ja 3,91 punkti.

Tootjainfo (guugelinfo abil): "Citra, Mosaic & Galaxy weave together in a juicy choir through the clouds all the way to the moon. Yes, the hops are certainly not in any sheep's clothing in this predatory IPA.
IBU 75"

Keskmist kasvu purk, kojale omaselt absoluutselt minimalistlik disain. Valge tihe vaht täidab 2/3 klaasist ja püsibväga kaua, haakudes tihkelt ka klaasiseintele. Õlle värvus - hämuselt mudrukollane. Aroom on rohmakalt humalane, läbisegi koerakarv, kassipiss, vaik, peits, puit.

Esmamekk on raskepoolse kehaga ja mõrkjas-magus, maitsetihe ja samas ikkagi pehmelt võimas. Keskmaitse muutub veidi robustsemaks, hapukamaks, rauasemaks, kuivemaks ja maalähedasemaks - raud, puit ja loomakarvad kuuluvad talupojamaailma ... kuid see on üks jämedakoeliselt võluv maailm!

Lõppmaitse - magus, mesine, vaigune, taruvaik ja mesilasvaha koos pärnaõite ja kuivatatud melissiga. Järelmekk - mesilastõrv, taruvaik, suir, valge vein, pihlakad.

Raskepoolse kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja kuivapoolse paletiga, mõrkjas-magusa-mõrkjas-hapukas-mõrkjas-magusakas-vürtsika-hapukas-magusaka buketiga ÜBERtaseme rüübe. NEIPAde raskepoolsema otsa esindaja, rohmakas ja vägev.
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment