Wednesday, October 6, 2021

Murphy's Irish Stout

Murphy's Irish Stout (Heineken Ireland, Iiri) prk 0,5 l. alc 4,0 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Stout - Dry / Irish" ja hinnang 55 punkti. Untappd ütleb: "Stout - Irish Dry" ja 3,5 punkti.

Tootjainfo: "Pasteurised in cans and kegs, with nitrogen.
IBU 34"

Suurena tundub purk, lihtne ja klassikaline sildikujundus. Vaht on lihtsalt imeliselt ilus, kreemine ja tihe, rääkides sellest, et siin ON mängus nitro. Õlle värvus - kirkalt sügavik-tumepunane. Aroom on hapukas, leivane, röstine ja kuivale stoudile nii stiilipuhtalt omane, et nuusuta ja kummarda!

Esmamekk on kerge kehaga ja hapukas ning röstine. Keskmaitse - leivane, kergelt kohvine, pisut kõrbenud ja isegi tuhane. Lõppmaitse toob mängu veidi magusamat, kaneeliküpsiseid ja pihlakaid. Järelmekk - kuiv, siidine ja hapukas-mõrkjas.

Kerge kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja kuiva paletiga, hapukas-mõrkjas-hapukas-magusakas-hapukas-mõrkja buketiga VÄGA HEA taseme rüübe. Väga korralik oma stiili esindaja ning nitro kasutamise tõttu saavutatud visuaalse efekti eest võiks ju isegi rohkem kiita ... kuid ega ta muuks kui lihtsalt tublik lauaõlleks pole mõeldudki.
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment