Sunday, October 31, 2021

Wheat Seems To Be the Officer Problem Citra & Sabro

Wheat Seems To Be the Officer Problem Citra & Sabro (All In / Stigbergets, Rootsi) prk 0,33 l. alc 6,0 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Wheat Ale - India / Hopfenweisse" ja hinnang pole veel välja kujunenud. Untappd ütleb: "Wheat Beer - Hefeweizen" ja 3,53.

Tootjainfo: "The 5th take on our Collaboration with Stigbergets bryggeri.
A heavily hoped hopfenweizen with Citra and Sabro.
IBU 40"

Väike purk, sildil üks väga spetsiifiline nägu :) Valge vaht täidab üle poole klaasist ja püsib üsna kenasti. Õlle värvus - õrnalt uduselt kollane. Aroom on vaimustavalt värske, roheliselt humalane ja äratuntavalt nisune.

Esmamekk on keskmise kehaga ja mõrkjas-magus. Keskmaitse muutub veidi hapukamaks, humal hakkab veidi keeleservades torkima. Lõppmaitse - mahlane, õunane, pirnine, pirnikonservine, puidune ja tihe-kreemikas. Järelmekk - mõnusa värskeimast värske humalakrõhveldusega, hapukas-vürtsikas ja lõpuks ka maitses selgelt ära tuntava banaanisusega ... tõsi küll, see banaan on toores, kuid siiski kuramuse meeldiv. Jaaaa ... kuskohast see koriander siia juurde nüüd hiilis?

Keskmisest veidi raskema kehaga, tugevalt karboniseerunud ja veidi kuivapoolse paletiga, mõrkjas-magusa-mõrkjas-hapuka-magusakas-mõrkjas-vürtsiak buketiga ÜBERtaseme rüübe! Hopfenweisse on üks paganama meeldiv stiil, mida kahjuks meie maanurgas nii harva kohata on - mõni kohalik tootja võiks selle küll sihikule võtta!
--- 
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment