Friday, October 29, 2021

Premium Select

Premium Select (A. Le Coq, Eesti). prk 0,355 l. alc 4,2 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Pale Lager - International / Premium" ja hinnang ei ole välja kujunenud. Untappd ütleb: "Gluten-Free" ja 2,53 punkti.

Tootjainfo: "Premium Select on täiesti uut tüüpi hele kvaliteetõlu – gluteenivaba ning tavapärasest väiksema kalorsuse ja alkoholisisaldusega. Õlle kerge, aga mõnusalt humalane maitse on saavutatud tänu kääritamisel kasutatud erilinnastele ja lisatud Tšehhi aroomhumalatele. IBU 15"

Keskmist kasvu sale purk, silt pruulikojale omane. Erkvalge pöidlapaksune vahukiht pole kuigi püsiv. Õlle värvus - kirkalt kollane. Aroom on linnaseline ja murune, päris meeldivalt värske.

Esmamekk on keskmisest kergema, isegi vesise kehaga ja hapu. Keskmaitse - hapu ja mõrkjas, haputaignast leiva nootidega. Lõppmaitse - veidi magusakam ja linnaselisem, kuid hapu põhitoon hakkab juba tüütuks muutuma. Järelmekk aga on juba täitsa OK, isegi võiks öelda et mahlane, magus-hapukas ja kenasti vürtsikalt värske.

Kergepoolse kehaga, mõõdukalt karboniseerunud paletiga, hapu-mõrkjas-hapu-magusakas-hapukas-vürtsika buketiga nii ja naa rüübe. Ühest küljest on ta vähemalt midagi teistmoodi kui tavaline Premium (kuigi kui aus olla, tuleks neid kahte kõrvuti proovida). Teisest küljest - joogina omaette pole ta midagi kõneväärset. Kolmandast küljest aga on mind alati vaevanud küsimus, et kuidas mõiste "premium", mis nt autonduses ja lennunduses tähendab mingit keskmisest kõrgemat taset, antud kontekstis aga ... midaiganes.
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment